Job i Norden

Nordisk aftale hjælper dig, der skal udstationeres eller finder fast job indenfor den finansielle sektor i et andet nordisk land.

Hvis du skal udstationeres eller finder fast job indenfor den finansielle sektor i Finland, Island, Norge eller Sverige har Finansforbundet sikret dig nogle rettigheder via en nordisk aftale med de andre nordiske finansforbund i Nordic Financial Unions (NFU). Det eneste krav er et medlemskab af en fagforening, der er medlem af NFU. Du kan læse mere om NFU og dets medlemsforbund her.

Omvendt hjælper Finansforbundet også nordiske finansansatte, der ønsker at arbejde i Danmark i forbindelse med en udstationering eller fastansættelse i Danmark. Det eneste krav er igen et medlemskab af et finansforbund, der er en del af NFU.

Som udstationeret skal du fortsat bevare dit medlemskab af Finansforbundet i Danmark for at få adgang til assistance fra det lokale finansforbund i udstationeringslandet. Det er en stor fordel for dig som udstationeret, at du har adgang til det lokale finansforbund, der kender overenskomsten, lovgivningen og de lokale skatteforhold.

Ved en fastansættelse i et andet nordisk land, anbefaler vi dig altid, at du melder dig ind i den lokale fagforening. Det er et også et krav, hvis du ønsker at gøre brug af aftalens adgang til tidlig hjælp for at undgå en evt. karensperiode hos den lokale fagforening.

Du kan altid bevare et passivt medlemskab af Finansforbundet, det koster dig ikke noget.

Medlemmerne skal være opmærksomme på forskellen ved fastansættelse og midlertidig ansættelse. Vi anbefaler, at man tager kontakt til Finansforbundet for at få vejledning.

Find aftalen her og læs også mere her.