Menu luk

Hanne gjorde drøm til virkelighed: Tog orlov og rejste rundt i Australiens outback

12 uger rundt i Australiens outback og se New Zealands naturperler lyder som en drøm for mange. Hanne Mølgaard Koczulab fra Holmens Kanal gjorde drøm til virkelighed, tog orlov fra stillingen som Customer Relationship Manager og rejste down under.

28. jun. 2023
3 min

Drømmer du også om at trække stikket fra arbejdsmarkedet og tage rundt i verden og opleve pulserende storbyer og betagende naturperler? Hvor kontrasten til hamsterhjulet herhjemme er kæmpe, når du kører rundt i en autocamper i Australiens outback? Og hvor hverdagen ikke består af kunde- og Teams-møder, men er ertattet af vandring i New Zealands skønne natur?

Hanne Mølgaard Koczulab fra Danske Bank Erhverv realiserede drømmen. De første tre måneder i år var hun på orlov. En orlov, du også har ret til, hvis du er ansat på overenskomsten her i koncernen.

Hanne og hendes mand havde kun de allerførste flybilletter på plads, da de 1. januar fløj fra Kastrup. Sydney var første desination og blev efterfulgt af blandt andet Melbourne, Adelaide, Cairns og Brisbane.

Se billedgalleri fra turen:

”Vi skal helt sikkert afsted igen. Man bliver bidt af udlængsel og nye oplevelser”.
- Hanne Mølgaard Koczulab

Men spørger man til den største oplevelse i Australien, er det ikke Operahuset i Sydney eller den spektakulære natur, Hanne nævner:

”Australierne er et helt fantastisk folkefærd. De er søde og udadvendte mennesker, som har givet os nogle store oplevelser”, siger Hanne og uddyber:

”Jeg vil beskrive os selv som rimelig udadvendte mennesker, og det er mange australiere også. De var nemme at komme i kontakt med, hvis vi havde spørgsmål til vores næste rejsemål, eller bare gerne ville i kontakt med de lokale. Vi havde jo ikke valgt en pakkerejse, så vi skulle selv arrangere alt. Her var de lokale en stor hjælp til at komme med rejsetips og gode råd”.

Glad for den store opbakning i banken

Inden beslutningen var Hanne en anelse bekymret for modtagelsen blandt chefen og kollegerne. Det var dem, der var efterladt med Hannes opgaver under orloven.

”Den bekymring blev gjort fuldstændig til skamme. Min chef udbrød: ”Gør det” allerede inden, jeg færdiggjort sætningen om, at jeg ønskede orlov. Den samme positive modtagelse fik hun hos kollegerne, der i en periode skulle overtage hendes opgaver. Selvom det er en overenskomstsikret ret, betyder det alligevel meget, at chefen og ens nærmeste kolleger synes godt om idéen”. siger hun.

”Vi skal da afsted igen”

Efter seks uger i Australien tog parret videre til New Zealand. Også her levede de nærmest som back packere med spontanitet i højsædet.

”I begge lande havde vi det sådan, at hvis der var hyggeligt et sted, kunne vi forlænge opholdet. Så det blev meget impulsivt. Den eneste passion, vi ikke delte med unge back packere, var at sove på hostels og fælles sovesale. Her foretrak vi vores eget værelse”, siger hun.

De skulle lige falde til i New Zealand, inden de omfavnede landet på samme måde som Australien.

”Menneskene i New Zealand er noget anderledes end australierne, men naturen er jo fantastisk. Jeg husker stadig vores cykelture rundt på vinmarkerne og et halvmaraton, vi pludselig blev en del af”, siger hun.

På spørgsmålet, om en ny orlov bliver en realitet for Hanne og hendes mand, er svaret ikke ja eller nej, men hvornår:

”Vi skal helt sikkert afsted igen. Man bliver bidt af udlængsel og nye oplevelser”.

 

Hvad er den præcise ordlyd i overenskomsten?

"En medarbejder med 5 års anciennitet har ret til orlov uden løn og pension i op til 6 måneder. Orloven skal som udgangspunkt varsles med 3 måneder.

Koncernen kan dog efter en dialog med Finansforbundet i Danske Bank modsætte sig orlov, hvis særlige tjenstlige, praktiske eller lignende hensyn taler imod.

Hvis koncernen, jf. ovenstående, modsætter sig orloven, bør muligheden for orlov på anden vis afdækkes".

Virksomhedsoverenskomsten i Danske Bank

Seneste nyt