Menu luk

”I de første måneder var jeg nok rimelig negativ”

Kender du også til usikkerheden for, hvad der venter en, når en ny organisationsændring bliver meldt ud? Det gør Dorthe og Ulla, for det har de lige været igennem. Samtidig blev de også bedt om at flytte til et nyt arbejdssted. Læs, hvordan det går Dorthe og Ulla 14 måneder senere.

21. feb. 2024
4 min

Spørgsmålene hober sig op:

Hvordan kommer min hverdag til at se ud fremover, og hvad skal jeg sidde med for ikke at tale om det gode kollegaskab i min afdeling? Ryger det hele bare ud med badevandet, når ledelsen tager beslutninger henover hovedet på en?

Lige nu er der mange, der står overfor eller lige har flyttet fysisk arbejdsplads, når nye kolleger indtager Jægergårdsgade i Aarhus samt Lersø Parkallé, The Pondus & The Post og de øvrige lokationer i København. 

Men for mange ansatte er nye opgaver og organisationsændringer mere velkendt.

Finansforbundet i Danske Bank har sat Ulla Hunniche og Dorthe Hartung stævne til en snak om at flytte afdeling og få nye opgaver og om den uvished og usikkerhed, det giver lige pludselig at få beskeden:

Du skal flytte afdeling, og du vil få helt nye opgaver og kolleger.

De har nemlig selv prøvet det på egen krop.  

Dorthe Hartung (tv) og Ulla Hunniche på Albany Torv i Odense

Alt syntes kaotisk

Dorthe Hartung husker tilbage på dengang, hvor hun blev bedt om at rykke fra en filial til Daily Banking på Albani Torv i Odense – med nye opgaver og kolleger til følge. 

I dag fortæller hun om omvæltningen med et smil på læben. I december 2022, da hun fik beskeden, vendte mundvigene nedad.

Chefen, der overbragte hende beskeden, kunne ikke fortælle noget om indholdet af det nye job. Alt syntes kaotisk og uden mening.

”I løbet af de første måneder skulle jeg vurdere, om det var et job, jeg kunne se mig selv i fremover, da det var så anderledes fra det, jeg kom fra. Men da mine bekymringer langsomt blev gjort til skamme, blev jeg glad for jobbet”, fortæller Dorthe. 

Jeg skulle gøre op med mig selv, om det var et fremtidigt job, jeg kunne se mig selv i, da det var så meget anderledes fra det jeg kom fra. Da jeg først havde fundet fred med det nye job, og været med til at påvirke nogle ændringer hen ad vejen, blev jeg glad for jobbet.
- Dorthe Hartung

Som at blive ansat i en ny bank

Ulla Hunniche deler mange af de samme tanker. Hun har været snart 40 år i Danske Bank, og blev også bedt om at flytte til Daily Banking for 14 måneder siden.

”Da vi flyttede, var det som at blive ansat i en anden bank. Mange af kollegerne var nye, og vi skulle introduceres til systemer, som vi ikke engang anede, eksisterede”.

Hun savnede, at banken dengang var tydeligere i dens kommunikation.

”Jeg kan også genkende billedet af, at chefen ikke vidste noget, og det var svært at få svar på alle de spørgsmål, jeg og mine kolleger lå inde med.  

Fast forward til i dag

I dag er det 14 måneder siden, Ulla og Dorthe flyttede. December 2022 synes som en evighed siden.

Ulla lægger ud:

”Det ligger i menneskets natur at være skeptisk overfor forandringer, og det var jeg også dengang i december 2022. Men jeg må også erkende, at forandringerne overvejende har været til det positive”, siger hun og uddyber:

”Vi har det godt her i Daily Banking. Vi arbejder mere effektivt, og vi er sammen om at hjælpe kunderne, hvor vi tidligere arbejdede mere adskilt. I dag ønsker jeg ikke at komme tilbage til en filial”.

En kalender klistret til med møder og opgaver

Ulla nævner en helt lavpraktisk ændring i hverdagen og strukturen omkring arbejdsopgaverne, som er blevet en gave for hende.

”Jeg skulle vænne mig til at møde ind til min kalender, der var klistret til med møder og opgaver dag ud og dag ind. Men med tiden har jeg vænnet mig til en forudfyldt kalender, og i dag giver det mig en arbejdsro, at jeg ved, hvordan min dag ser ud. Da vi først vænnede os til den nye måde at arbejde på, er det gået fint”.

Dorthe supplerer:

”Jeg skulle gøre op med mig selv, om det var et fremtidigt job, jeg kunne se mig selv i, da det var så meget anderledes fra det jeg kom fra. Da jeg først havde fundet fred med det nye job, og været med til at påvirke nogle ændringer hen ad vejen, blev jeg glad for jobbet”, siger hun og uddyber:

”Det bliver langt hen ad vejen båret af det gode kollegaskab, vi har på Albani Torv, og at udgangspunktet var og er ens for alle”.

Der er dog en enkelt ting, hun ikke kunne leve foruden, og som hun heldigvis har fået med sig.

”Hvis jeg ikke havde en fast plads hver dag, ville det udfordre mig på det personlige plan, så det er heldigvis lykkes mig”, siger hun med et smil.  


Emner

Seneste nyt