Menu luk

Sig tak og få mere arbejdsglæde

Tidspunkt
14. nov 2020 - 15. nov 2020
Afholdelsessted
Comwell Roskilde
Vestre Kirkevej 12
4000 Roskilde
Format Kursusforløb
tilmeldingsfrist 12. oktober 2020
Pris 500,00 kr.
Åben
14

Få inspiration til at leve et mere taknemmeligt liv med mindre stress. Selvom danskerne er udnævnt til at være verdens lykkeligste folk, så føler rigtig mange, at de stresser rundt i hverdagen. Ifølge sociolog Rikke Østergaard kan vejen til et bedre liv være simpel: Vi skal lære at fokusere på det vigtigste og sige tak til os selv og hinanden.

Tænk, hvis der fandtes en kur mod konflikter, stress og dårligt arbejdsklima. Tænk, hvis det var den samme kur, som også var med til at gøre os lykkelige. Og hvad nu hvis medicinen var gratis.

Rikke Østergaard tager taknemmelighed under behandling og viser os, at det er vigtig for vores generelle livskvalitet at kunne sige tak til os selv og til hinanden.

På kurset lærer du, hvordan taknemmelighed i virksomheder eller organisationer kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet og relationer mellem ansatte og ledere og på hjemmefronten forbedre lykken i familien og i de sociale relationer generelt.

Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre, får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen. På kurset arbejder vi med, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet, og hvilke gevinster der ligger i at kunne sige tak til sig selv og til hinanden.

Du får redskaberne til at kunne forbedre din egen livskvalitet og få mere arbejdsglæde. Og sove bedre om natten.

Det får du redskaber til

 • at blive bedre til at kunne holde fokus i hverdagen
 • ikke at lade sig styre af negative følelser eller stress
 • at blive bedre til at få samarbejdet til at fungere
 • at få mere livskvalitet og mere glæde i hverdagen

Overnatning

Prisen for kurset er incl. overnatning og forplejning. 


Program

Lørdag kl. 10-17.30

Introduktion til, hvad der sker i samfundet og i hjernen fra et sociologisk perspektiv. Dagen vil også være en introduktion til simple redskaber, der kan give meget mere overskud i hverdagen og få os til at sove bedre om natten.

 • Introduktion til taknemmelighed som det nemmeste redskab til at få hjernen i balance og minimere stress
 • Samfundsperspektiv, hvad er det, der gør, at vi bliver langt mere stressede i dag end tidligere?
 • Træning af taknemmelighed som et redskab til at holde ferie i hverdagen
 • Fokus på betydningen af en god nattesøvn, og hvordan vi kan sove bedre uden tankemylder

Søndag kl. 9-14.00

Vi arbejder med at få teknikkerne ind under huden, vi laver en individuel plan og sikrer, at den ikke er for ambitiøs. Vi stiller også skarpt på forventninger og kunsten at minimere vores forventninger til os selv, så vi kan udrette mere og være langt gladere i hverdagen.

 • Minimer forventninger
 • Individuel plan – nye tankemønstre, nye gode vaner og hvordan du kan få det til fungere i praksis
 • Vi går tur i naturen, hvor vi træner nogle af teknikkerne for at leve i nuet og være taknemmelige for det simple i hverdagen

Kurset vil være en blanding af teori og gruppearbejde samt individuel planlægning. Vi vil bruge naturen omkring os så meget som muligt (alt efter vejret), til walk-and-talk og enkelte øvelser. Husk derfor praktiske sko. Der vil være en lille smule forberedelse til kurset i form af et par artikler der skal læses og en øvelse til refleksion. Det sikrer, at du får det største udbytte af kurset.

Underviser

Rikke Østergaard er uddannet sociolog og forfatter til de to bestseller bøger ”Sluk Emhætten – træn din hjerne, og træf bedre beslutninger” og ”Tak!”. Hun er gæsteunderviser på University of Sydneys Lederakademi og er indehaver af firmaet. Rikke er derudover specialiseret i konfliktløsning, social intelligens, stresshåndtering og arbejder dagligt med at øge trivslen på de danske arbejdspladser. 

NB: Dette kursus er ikke en egnet ramme til behandling af alvorlig stress eller depression.

Vi  gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement vil blive videregivet til underviser, kursusudbyder og konferencested til brug for deres afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.


 

 


Rikke Østergaard

 

Kontakt kursusadministrator