Menu luk

Tillidsmænd om fusions-plan: Det skal nok gå

Vi vil arbejde ihærdigt for, at medarbejderne kommer godt igennem processen, hvor alle må indstille sig på en ny hverdag. Heldigvis har sparekassen stor erfaring i fusioner, siger Dorthe Skovby, tillidsmand i Salling Bank, efter meddelelsen om planerne om at gøre banken til en del af Sparekassen Vendsyssel.

29. sep. 2020
3 min

Hvornår bliver bankens skilt pillet ned? Skal vi have et nyt edb-system? Hvad vil der ske med mig og mit job?

Hos medarbejderne bølgede små og store tanker i kølvandet på sidste uges meddelelse om, at Salling Bank og Sparekassen Vendsyssel vil fusionere – med sparekassen som det forsættende pengeinstitut.

”Først bliver man lidt rystet og føler utryghed. Det er en helt naturlig reaktion. Heldigvis er vi gode til at tale med hinanden om det – både med kollegerne og med ledelsen. Allerede dagen efter var stemningen præget af troen på, at det nok skal gå, og at vi vil blive taget godt imod i sparekassen”, fortæller Dorthe Skovby, tillidsmand i Salling Bank.

Sparekassen Vendsyssel garanterer, at ingen medarbejdere i banken vil blive opsagt i de første 12 måneder af fusionen. 

Når fusionen forventeligt bliver godkendt sidst i oktober, vil Dorthe Skovby og tillidsmandskollegaen Per Klinkby arbejde ihærdigt for, at medarbejderne kommer godt igennem processen, hvor alle må indstille sig på en ny hverdag.

”Så det er en spændende tid, vi går i møde. Heldigvis har sparekassen stor erfaring med fusioner. Det er positivt for os”, mener Dorthe Skovby.

Sparekassen Vendsyssel har siden 2001 gennemført 11 fusioner.

Forskellige datasystemer

Dorthe Skovby er enig med fællestillidsmand Hans Henrik Toft Sørensen fra Sparekassen Vendsyssel: Det gælder om at bevare så mange arbejdspladser som muligt.

I forbindelse med fusionen er det hensigten, at sparekassens afdelinger i Skive, Vinderup og Lem lægges sammen med bankens afdelinger i Skive og Vinderup - med bankens afdelinger som de fortsættende lokaliteter. Bankens afdelinger i Nykøbing Mors og Viborg bevares og indgår i en ny Skive-region med i alt ni afdelinger.

”Jeg håber og tror på, at der vil opstå synergier og yderligere aktivitet, så vi kan undgå fyringer i områderne med overlap”, siger Hans Henrik Toft Sørensen.

Han bekræfter, at de nye kolleger fra Salling Bank kan se frem til at arbejde i en koncern med en velafprøvet drejebog for fusioner og en ”hammergod” HR-afdeling, der tager hånd om det enkelte menneske.

”Det kræver gerne tid og kræfter at få sparekassens ånd ind i butikken hos nye kolleger. Men jeg ser nu en del fællestræk i måden, vi arbejder på og bruger den sunde fornuft langt hen ad vejen”, siger fællestillidsmanden. 

Ligesom Dorthe Skovby peger han på data-systemerne som en fusions-udfordring. Sparekassen Vendsyssel bruger SDC, mens Salling Bank har BEC som it-partner.    

”Det skal selvfølgelig forhandles og landes. Det ville unægteligt være lettere, hvis bankernes datacentraler fusionerede”, bemærker Hans Henrik Toft Sørensen.

Administrative opgaver fylder

Mange af medarbejderne i Salling Bank har høj anciennitet og opfatter banken som et hjertebarn.

”Men der er bestemt også mange fordele ved at blive en del af en større koncern”, siger Dorthe Skovby.

Hun peger blandt andet på de mange administrative opgaver, som kan være svære at hamle op med for et lille pengeinstitut. I dag er over 50 procent af bankens ansatte administrative stabsmedarbejdere, og ikke-indtægtsgivende opgaver som compliance og kreditvurdering fylder mere og mere.  

De første reaktioner fra bankens kunder har også været positive, fortæller Dorthe Skovby:

”Det vigtigste for dem er, at de kan beholde deres rådgiver. Så er de ligeglade med navnet på døren”.
27. oktober skal aktionærerne i Salling Bank tage stilling til, om lokalbanken skal overtages af Sparekassen Vendsyssel. 

De to pengeinstitutter

Sparekassen Vendsyssel har cirka 600 medarbejdere og 39 afdelinger. Hovedsædet ligger i Vrå.

Salling Bank har fire afdelinger – inklusive hovedsædet i Skive. Banken har cirka 100 medarbejdere. 

Seneste nyt