Menu luk

Mød kandidaterne: Bestyrelsen

Katja Larsen, Louise Have Lund, Louise Naur og Ole Lund Jensen genopstiller til bestyrelsen ved generalforsamlingen 19. april 2024

10. apr. 2024
8 min

Herunder kan du se kandidaterne til bestyrelsen præsentere sig selv. Der er i år fredsvalg til bestyrelsen, hvor de fire nuværende bestyrelsesmedlemmer på valg alle genopstiller. Præsentationerne er sorteret alfabetisk efter deres fornavn

Katja Larsen

Genopstiller til bestyrelsen

Connect med og følg Katja:  LinkedIn

“Drømmeindeks for vores medlemmer viser et behov for indflydelse, anerkendelse og tillid”

I Finansforbundet i Nordea tjekker vi løbende op på, hvad I som medlemmer har af drømme. For bag ethvert problem er en frustreret drøm*, og hovedbudskabet i dette udsagn er, at man i sin organisation skal gå på opdagelse i det, som var den oprindelige drøm, før problemet opstod.

Det er min opgave: At bruge tid på at høre på både drømmen og problemet, så jeg kan støtte jer bedst i at få budskaberne videre til ledelsen. 

Mine mærkesager har ikke ændret sig de seneste to år, så jeg har sammenlignet status mellem nu og dengang: 

  • 2022: Vi skal skabe et arbejdsfællesskab, hvor gode resultater ikke står alene, men hænger sammen med anerkendelse, arbejdsglæde, medinddragelse og plads til forskellighed.
  • 2024: Anerkendelse behøver ikke være lig med mere i løn, men det kan det blive, når alt andet er skåret fra. Vi arbejder på at få plads til større forskellighed i aftaler om fleksibilitet, da vores seneste undersøgelse viser, at det er det, I drømmer mest om. 
  • 2022: Det er en succes, at Nordea har Danmarks mest eftertragtede finansmedarbejdere. Men det er ikke en succes, hvis det lykkes andre virksomheder at stjæle dem. Vi skal have mulighedernes bæredygtige arbejdsplads – i forhold til uddannelse, rummelighed og genbrug af ressourcer, så vi gror vores egne talenter og synliggør udviklingsveje.
  • 2024: Nordea er ikke god nok til at fastholde de unge, og nogle gange føles det som om, at vi bare er en uddannelsesbank.
    For andre senere i arbejdslivet kan det være mangel på udviklingsveje og det svære i at se det næste job i Nordea, der gør, at man søger væk.  


Alle skal bidrage til, at vi får en arbejdsplads og en kultur, hvor vi bliver glade af at gå på arbejde, og hvor vi spiller hinanden bedre. Det handler ikke kun om god ledelse, men om at vi alle tager ansvar for både vores egen trivsel og fællesskabet, og hvor vi bliver bedre til at sige fra, så vi ikke bliver syge med stress.

Mit hjerte banker for de tillidsvalgte, og jeg bliver så glad, når jeg hører ledelsen rose dem. De yder en kæmpe indsats lokalt og får slet ikke den anerkendelse, som de i mine øjne burde have.

Nordea er fyldt med kompetente og engagerede medarbejdere, der hver dag arbejder for at gøre vores bank bedre. I dialogen har vi behov for forskellige ideer, initiativer, holdninger, synspunkter og erfaringer, som kan bruges og supplere hinanden.

Jeg vil fortsætte arbejdet for en arbejdsplads, som vi kan være stolte af. 

* Kilde: Peter Lang - Den anerkendte systematiske teoretiker

Louise Have Lund

Genopstiller til bestyrelsen

Connect med og følg Louise: LinkedIn

”Det skal være godt at gå på job. Det handler om tillid, anerkendelse og ordentlighed. Vi skal turde at ville"

Jeg vil være elastikken, der holder æggebakken sammen! Ja, det er ord, jeg har skrevet før - men det gør det ikke mindre vigtigt. Jeg er i bestyrelsen takket være jer medlemmer – og det værdsætter jeg og vil arbejde hårdt for. Jeg vil sørge for, at jeres stemme bliver hørt og taget seriøst. 

Trivsel
Jeg er i denne rolle for at være med til at sikre, at vores trivsel øges. Jeg elsker - på medlemmernes vegne - hver dag at kunne være med til at påvirke vores trivsel i positiv retning.
Lad os være ærlige: Det skal ikke bare være ’okay’ at gå på arbejde; det skal være skisme være godt! Vi skal ikke bare eksistere. Vi skal føle os godt tilpas, både fysisk og mentalt. Når vi har det godt, trives vi, og når vi trives, er vi vores bedste selv. Derfor er det én af mine vigtigste opgaver at fortsætte med. 

Jeg er ikke i tvivl: Tillid og anerkendelse af medarbejderne er vejen frem. ’Når vi bliver set, så vokser vi.’ Og det er netop én af grundstenene i vores arbejde. Når vi føler os anerkendt, stiger vores motivation og engagement. Derfor opfordrer jeg vores ledere til at tage handling. Hvis de tør satse på anerkendelse, vil trivslen på vores arbejdsplads tage et ordentligt hop.

Ordentlighed
Medarbejderne skal behandles med respekt og ærlighed i enhver situation. Nordea skal lytte til vores bekymringer, anerkende vores indsats og kommunikere klart og åbent. Ordnede forhold skaber tillid og et positivt arbejdsmiljø, hvor alle kan trives og bidrage til arbejdsfællesskabet.

Genbrug er god brug
Medarbejdernes kompetencer og kvaliteter skal genbruges og værdsættes. Der er guld at hente og bevare i dygtige og loyale medarbejdere, og vi skal sørge for, at der for alle er plads til at udvikle sig i sit job. Nordea skal turde investere i både nuværende og kommende medarbejdere, så alle føler sig værdsat og set for deres bidrag til vores arbejdsplads.

Derfor vil jeg arbejde for en arbejdsplads, hvor trivsel, anerkendelse og rummelighed er i centrum, og hvor vi værdsætter vores forskelligheder. Mangfoldigheden gør os stærke som et team.

Jeg brænder for de tillidsvalgte, der altid holder mig til ilden. De fortjener vores største respekt, de bidrager til demokratiet og vores interne dialog. Sammen ønsker vi at være medlemmernes stemme – nemlig din

Louise Naur

Genopstiller til bestyrelsen

Connect med og følg Louise:  LinkedIn

"Fælleskab er, hvor ensomhed slutter"

Jeg har igennem hele mit arbejdsliv arbejdet for, at vores kolleger skal føle sig trygge i deres ansættelse. Det kan vi opnå ved at være til stede, når der er brug for det, at man kender sine rettigheder, og at man ved, at man aldrig er alene.

Min arbejdsdag er fyldt med:

  • Mange samtaler med vores kolleger rundt om i landet
  • Sparring omkring vilkår og rettigheder i ansættelsen
  • Trøst og støtte i svære tider
  • Sparringspartner for vores ca. 150 tillidsvalgte

Siden jeg blev valgt ind i Finansforbundet i Nordeas bestyrelse i 2020, har jeg primært arbejdet med sagsbehandling.

Jeg værdsætter enormt meget de dialoger, sparringer og orienteringer m.v., som jeg har med jer. Uden jeres ord og den viden, I giver, ville vi ikke have opnået de resultater og aftaler med banken, som vi har.

Derudover har jeg selvfølgelig et stort ønske om, at vores fællesskab øges. Vi vil gerne blive ved med at være den foretrukne fagforening, så længe man er i den finansielle sektor, og det budskab er jeg med til at sprede.

Det gøres ved at arrangere events, foredrag og workshops. Måske du allerede har deltaget, og ellers vil jeg glæde mig til, at hilse på dig til et af de kommende arrangementer

  • Mit arbejde er min passion, og derfor er jeg også enormt motiveret hver dag.
  • Jeg brænder for mig arbejde og går altid dedikeret ind i opgaverne, og I får altid en ærlig og loyal version af mig.
  • Når vi står sammen, er jeg overbevist om, at vi kan opnå gode resultater og være det stærkeste fællesskab, hvor ingen står alene.

Ole Lund Jensen

Genopstiller til bestyrelsen

Connect med og følg Ole:  LinkedIn

”Fællesskabet giver os styrke. Men det er samarbejdet og dialogen, der skaber de gode løsninger for vores medlemmer”

De vigtigste pejlemærker for mit arbejde i bestyrelsen er

  • Gode og fair arbejdsvilkår, der giver fleksibilitet og frihed under ansvar for den enkelte
  • En arbejdsplads, der giver mulighed for karriereudvikling og understøtter den enkelte medarbejder
  • Gode rammer for samarbejde, der både skaber arbejdsglæde og gode resultater

Jeg har mange års erfaring med det fagpolitiske arbejde efter næsten 20 år i bestyrelsen. Herudover har jeg viden fra arbejde i Finansforbundets hovedbestyrelse og i Nordeas bestyrelse, som jeg kan trække på.

Jeg brænder især for at lave gode aftaler, hvor jeg bl.a. forhandler overenskomster og lokalaftaler med Nordea om løn, pension og arbejdstid. 

Herudover deltager jeg i samarbejdsudvalg - både på dansk og nordisk niveau - og er dermed med i mange af de forhandlinger, der sker ved forandringer i banken.

Jeg er også aktiv i det fagpolitiske arbejde i Finansforbundet - og repræsenterer forbundet i hovedbestyrelsen for i Finansforbundets A-kasse – FTFa.

Jeg genopstiller, fordi jeg stadig føler, jeg kan bidrage til at udvikle Nordea til at blive en endnu bedre arbejdsplads. I en tid med mange forandringer i banken og i samfundet omkring os, er det vigtigt at have fokus på medarbejdernes vilkår, trivsel og udvikling. Jeg tror på, at min viden og erfaring er vigtig, når vi skal finde de bedste løsninger. 

Jeg har et stort kendskab til bankens organisation og arbejdsmarkedet. Jeg er god til at bevare overblikket i pressede situationer og er god til at finde løsninger på komplekse problemstillinger. Jeg søger samarbejdet og de fælles løsninger - men jeg kan også stå fast, når det er nødvendigt.

Og så brænder jeg stadig for fællesskabet og for at skabe resultater til gavn for vores medlemmer!

Seneste nyt