Menu luk

Skab trivsel for dine medarbejdere (2 moduler)

Tidspunkt
21. maj 2024, 9.00 - 16.00
Format
Kursusforløb
Afholdelsessted
Eksperimentarium
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup
Tilmeldingsfrist
14. maj 2024
Pris
500,00 kr.
Målgruppe
Ledere
Åben
2 1

Trivselsuddannelse for ledere sætter spot på, hvordan du som leder kan bruge din nysgerrighed til at skabe trivsel og lede dine medarbejdere udenom arbejdsmæssig mistrivsel og stress.

Væk din nysgerrig på emnet og få forståelse, værktøjer og indsigter.

Afholdes på Eksperimentarium i København:

Uddannelsen afholdes over to moduler.
Modul 1 afholdes den 21. maj 2024 kl. 9-16.
Modul 2 afholdes den 28. august 2024 9-15.

Kan du ikke deltage i København, så har vi også denne uddannelse på ARoS i Aarhus. Se her

Alle ledere ønsker, at deres medarbejdere trives, har det godt og er glade når de går på arbejde. Det er et ønske som ind i mellem presses af den virkelighed, vi lever og arbejder i.

I en tid, hvor travlhed og forandringer er et vilkår, mål og leverancefokus er et must, er periodevis pres og mistrivsel desværre ofte – og i stigende grad - en uvelkommen konsekvens.

Mistrivsel har store konsekvenser for både forretningen og de medarbejdere som skaber resultaterne for forretningen. Argumenterne for at gøre noget ved problemet er derfor mange.

Det sætter nye krav og forventninger til ledere og arbejdsfællesskabet.

Måske du har mødt eller tænker over et eller flere af følgende spørgsmål:

  • Hvordan forstærker jeg den trivsel vi har, og skaber gode forudsætninger for at spotte mistrivsel?
  • Hvordan kan jeg være sikker på, at jeg fortolker stemningen på kontoret rigtigt?
  • Hvordan spotter jeg mistrivsel, før det bliver til stress?
  • Hvad gør jeg, når en kollega bukker under for presset?
  • Hvordan tackler jeg mistrivsel?
  • Hvordan taler jeg med gruppen om travlhed og forandringer?

Udbytte
På denne uddannelse får du:

  • Konkrete værktøjer
  • Indsigt i og forståelse for, hvad trivsel, mistrivsel og stress er
  • Hvordan du som leder taler om og træner dig selv og dine kolleger til at navigere med det der er.

Du får en viden, som gør dig mere tryg i mødet med mistrivsel og stress. Du får dialogværktøjer, inspiration til handlinger og et netværk af mennesker, som er nysgerrige på det samme.

Mere om indholdet
På baggrund af mange års erfaring med temaet og de sidste års virke som trivselskonsulenter i finanssektoren, har Birgit og Samuel trukket de vigtigste tendenser, læringspointer og værktøjer ud – og målrettet det til jer ledere.

Med afsæt i de behov som medarbejdere og tillidsvalgte udtrykker, og med erfaring fra mange ledersparringer, vil de udfolde et temmelig komplekst trivselsbegreb til konkrete indsatser og ledelseshandlinger.

Vi skal omkring forskellige forståelser af stress og trivsel. Definitioner på begge, forankret i den seneste forskning fra flere af de førende forskere og ressourcer. Vi skal igennem forskellige dialog-værktøjer, forankret i praksis og handling fra hverdagen i virksomheder i sektoren.

Vi afholder uddannelsen på en kulturinstitution fordi, det er en optimal ramme for at undersøge hvad der sker når du fastholder en nysgerrig og åben tilgang til det du ser, hører og fornemmer i de situationer som medarbejdere og kolleger kommer til dig med.

Vi skal tale om organisationskultur og dialogkultur, og konsekvensen af det sprog og den kultur der er omkring trivsel, mistrivsel og stress i de enkelte virksomheder.

Vi skal tale om beredskaber, og konkrete vigtige handlinger, når stressen rammer, men især forebyggelse, opmærksomhed og trivsels-fremme – også for dem som har en travl og hektisk hverdag.

Vi får en ledelsesforsker som gæste-underviser på modul 2 som bidrager med viden fra seneste forskning som bla. viser, at anerkendelse er et vigtigt ledelsesgreb når det handler om forebyggelse af mistrivsel og stress.

Program
Uddannelsen indeholder to fysiske undervisningsdage samt mulighed for 1-til-1 sparring med underviserne mellem modulerne.

Kl. 08.30-09.00 Ankomst med morgenmad
Kl. 09.00-12.00 Første del af kursusdagen
Kl. 12.00-13.00 Frokost
Kl. 13.00-14.00 Aktivitet på Eksperimentarium
Kl. 14.00-16.00 Sidste del af kursusdagen

(Vi slutter dog kl. 15.00 på andet modul)

Endeligt program vil blive udsendt efter tilmelding.

Om underviserne
Birgit Kjeldsen er uddannet stressrådgiver, ledelsescoach, proceskonsulent og mediator og har i mere end 20 år arbejdet med organisationsudvikling og psykiske arbejdsmiljø-tematikker blandt andet i SKAT og Rigspolitiet.

Samuel Funk-Hansen er cand.mag. i kommunikation, og siden videreuddannet sig i ledelse. Samuel har været leder i 10 år, og har ligesom Birgit opbygget stress-kompetencer, proceskonsulentviden, mediation og meget mere.

Pernille Steen-Pedersen Pernille Steen Pedersen har en Ph.D i ledelse og er ansat som adjunkt på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS.

I sin forskning har hun særligt fokus på følelsesmæssige krav i arbejdslivet og hvordan vi kan blive bedre til at forstå og hjælpe hinanden i håndteringen af sådanne krav.

Hun udgav i 2016 den forskningsbaserede bog ”Slip stress ud af skammekrogen” og har netop udgivet bogen: Stress og skam i arbejdslivet-en guide til Fælles Forebyggelse (2021).

Forud for sin afhandling arbejdede Pernille 10 år i Beskæftigelsesministeriet, hvor hun bl.a. arbejdede med sygefravær. I sit seneste forskningsprojekt har hun udviklet og afprøvet nye forskningsbaserede stress-værktøjer, læs mere om forskningsprojektet på: https://vpt.dk/stress-projekt

Betaling
Det koster 500 kr. at deltage for begge moduler. Fakturaen vil blive tilsendt ca. 14 dage før start. Ønsker du denne udstedt til din arbejdsgiver, bedes du informere os om dette ved enten tilmelding eller ved at sende en mail til nedenstående mailadresse.

Har du forsøgt at betale ved tilmelding, og mislykkedes dette, så er du fortsat tilmeldt og vil i stedet få tilsendt en faktura, som beskrevet ovenfor.

Afbud
Du kan gratis melde afbud optil 14 dage før arrangementsstart. Herefter refunderes deltagergebyret ikke, og en eventuel faktura vil være til forfald.

Anden info
Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement kan blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund