Menu luk

Dining days
for ledere

Den 9.-11. maj 2023 inviterede Finansforbundet sektorens ledere til Dining Days på Bella Sky. Det var tre gode dage med inspiration og netværk under emnet: ledelse i dag, i morgen og i fremtiden. Se programmet og billedet fra dagene her.

Billeder fra dagen

  Billederne er taget af Fotograf Claus Bech.

Oplægsholderne

Dag 1: Store personligheder og kreativ ledelse

Rane Willerslev (foto: Bo Nymann/Ritzau/Scanpix) - Anders Riis - Kasper Holten (foto: Camilla Winther, DKT) - Marie Kronquist

Rane Willerslev – tænk vildt!

Tænk vildt med Rane Willerslev og bliv inspireret med hans afsæt i hans egen rolle som leder. Til foredraget vil Rane Willerslev på underholdende og skarp vis dele sit perspektiv på, hvad der skal til, for at vi mennesker kommer helskindet gennem en opløsningstid, hvor de gamle former og tanker konstant skal gentænkes og fornyes.

Anders Riis – få ejerskabet tilbage og skab resultater

Lyt til stifter og CEO af tech-virksomheden Swiipe Anders Riis, der mener at chefen ikke altid har ret.
Anders Riis er et godt eksempel på en CEO i den finansielle sektor, der altid har turde tænke vildt, når det handler om at udvikle både nye startup-virksomheder og ikke mindst sit eget lederskab.

Kasper Holten - slip det kreative lederskab løs

Slip det kreative lederskab løs i fantastisk selskab med Kasper Holten. Lederen har ikke længere automatisk autoritet. Den gamle leder er død – og med ham, de gamle ledelsesredskaber, der var udviklet af ham og til ham. Hør hvad Holten mener om det med afsæt i sin ledererfaring.

Marie Kronquist – balance i arbejdslivet med buddhistisk sindsro

Mød og meditér med Danmarks mest eftertragtede buddhist, Marie Kronquist. I 15 år har Marie arbejdet med meditation, stilhed, mental træning og mindfulness og på Dining Days 2023 får du indblik i hendes virke og beskæftigelse med topledere i hele verden. Marie deler ud af sine erfaringer fra erhvervslivet og giver inspiration til en simpel meditationspraksis.

Dag 2: Ledelse i fremtiden

Ann-Christina Matzen (Foto: Thomas Steen Sørensen) - Jens Borch - Anne Skare Nielsen (Foto: Martin Bubandt) - Kent Petersen - Lise Dahl Avedsen (Foto: Jasper Carlberg)

Kent Petersen – modige og innovative tanker i foranderlige tider

Nye tider kræver nye veje, og det har Finansforbundets formand, Kent Petersen, været frontløber for. Han fortæller bl.a. andet om nogle af de konkrete tiltag og eksperimenter, der den seneste tid har været en stor del af hans hverdag. Herunder: Fintech, Future Work Lab, projekt ’Fremtidens Fagforening’ og Scenarieprojekt 2035. Det er bl.a. temaer som stress, fremtidens organisering, drømme og nysgerrighed, som har bragt disse tiltag i Finansforbundet til virkelighed.

Anne Skare Nielsen – leder i det nye normale

Hvordan vurderer fremtidsforskeren, at du bliver den bedste leder i det nye normale? Fremtidsforsker, Anne Skare Nielsen vil med sit vante skarpe blik på fremtiden sætte lys på nogle af de store spørgsmål til organisation og ledelse og fællesskaber, vi alle bør have. Og du vil blive udfordret til at se dig selv “i den store sammenhæng” på dagen!

Jens Broch – genopfind måden I arbejder på

I Sunset Boulevard vil de naturligvis gerne skabe vækst og udvikling. Men hvem har sagt, at vi, for at løse den opgave, skal arbejde 37 timer om ugen? Efter to års træning i en fire-dages arbejdsuge ved CEO Jens Broch nu, at det er muligt at opnå højere vækst, samtidig med at arbejdstiden reduceres. Bliv inspireret til, hvornår I kan sænke arbejdstiden uden at gå på kompromis med performance.

Lise Dahl Arvedsen – snart griner vi af 8-16 jobbet

Er 8-16 jobbet snart fortid? Fremtiden kalder på mere fleksible rammer for arbejdslivet og hvis du spørger Lise Dahl Arvedsen, Ph.D i ledelse og organisation, vil næste generation grine af 8-16 jobbet, men hvilke krav stiller det til dine konpentencer? Hvilke rammer og kompetencer skal ledere og organisation sætte spot på for at skabe den bæredygtige og fremtidssikrede organisation?

Ann-Christina Matzen – den næsten ledelsesløse virksomhed

Ann-Christina Matzen, leder af Job-, Aktivitets- og Kompetencecentret i Gentofte Kommune, deler sine erfaringer med den 90% ledelsesløse metode, som de praktisere i hendes afdeling. Hvilke krav stiller det dig som leder og dine medarbejdere? Og hvilken effekt er der at hente? Er du som leder nysgerrig på at få nyeste viden om tendenser i forhold til, hvordan virksomhedsstrukturer og måder at arbejde og lede på ændrer sig, så lyt til Ann-Christina Matzens erfaringer. 

Dag 3: Ledelsestrends i dag

Ole Fogh Kirkeby - Karen Humle - Pia Hauge (Foto: Henriette Mørk) - Ida Gamborg - Emilia Van Hauen

Karen Humle og Ole Fogh Kirkeby – lyt til intuitionens klang og filosoffens undren

Karen Humles magiske klang giver bud på, hvordan musikerens tilgang til at lytte på flere planer, kan være en inspiration til at åbne sig for at bringe vores indre impulser og intuition i spil i en faglig ledelsesmæssig sammenhæng. I samspil med Karen inviterer vi filosof Ole Fogh Kirkeby til at dvæle ved det at undre sig. Han tager begrebet under lup - både fra et etymologisk, filosofisk og ledelsesmæssigt synspunkt. For hvad vil undren kunne bidrage med til din lederrolle? Hvad vil det sige at undre sig, at gøre det kritisk eller nysgerrigt eller blot for at undre sig.

Pia Hauge – sænk tempoet og udret mere

Færre møder, mindre tidspres og mere fordybelse. Forskning peger på, at vi skal sænke tempoet, da det er en god forretning – også fordi dit gode (leder)hoved skal holde mange år endnu. Pia Hauge, ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder, introducerer en helt ny måde at tænke ledelse på. En langsommere form for ledelse, der tager afsæt i hjernens behov. Hjernen er lederens – vores - vigtigste arbejdsredskab. Der skal tage beslutninger, løses problemer og lægges planer dagen lang. 

Ida Gamborg - er du leder i det hybride arbejdsliv?

Specialist i ledelses- og organisationsudvikling, Ida Gamborg, fortæller om, hvordan du bedst leder de hybride arbejdsformer, hvor nogle kollegaer arbejder hjemme og andre på kontoret. Få gode råd til, hvordan du tilgodeser du dine medarbejders behov for fleksibilitet og hjemmearbejdsdage, og samtidigt sikrer, at fællesskabet på kontoret ikke forringes?

Emilia van Hauen - hvor god er du til at lede, motivere og fastholde de unge?

Emilia van Hauen, kultursociolog, trendrådgiver og forfatter, deler ud af sin store viden om, hvordan du bedst kan forstå og lære af de unge i dag, så du er klar til hver dag at bygge bro mellem medarbejdere i alle aldre og samtidig ruste din afdeling til fremtidens arbejdsplads. Finansforbundet har spurgt jer ledere, hvad der udfordrer i rollen, og et af de spørgsmål er, hvordan I bedst leder den unge generation af medarbejdere. Derfor glæder vi os til at høre Emilias svar på netop dette.