De nyeste ledighedstal for sektoren

Coronakrisen har sat sit aftryk på ledigheden i den finansielle sektor. Siden december er antallet af fuldtidsledige vokset med 55 procent til 1293 ledige i juli. Tallet er dog stadig markant lavere end ledigheden på det øvrige arbejdsmarked, som ligger på 5,2 procent.

1. jul 2020
Af Klaus Mosekjær Madsen
kmm@finansforbundet.dk

Ledigheden blandt ansatte i den finansielle sektor er generelt lavere end på det øvrige arbejdsmarked. Ser man på medlemmerne af Finansforbundets a-kasse, har ledighedsprocenten typisk ligget mellem 2 og 3 pct. i de seneste år.

Også blandt de finansansatte kan man dog se en effekt af corona-krisen. Det ses af, at ledigheden er steget fra 1,9 pct. fuldtidsledige ved indgangen af året til 3 pct. i juli måned for medlemmer af Finansforbundets a-kasse. Tallet er dog stadig markant lavere end ledigheden på det øvrige arbejdsmarked, som ligger omkring 5,2 pct.

Find de seneste ledighedstal for sektoren

Ledighedsstatistik

Klaus Mosekjær Madsen