Menu luk

Søren har oprettet et netværk for ”de ensomme specialister”

Søren Ephraim Lindbo har startet et nyt netværk, hvor de, der arbejder med data i finanssektoren, kan mødes og dele erfaringer med ligesindede.

14. apr. 2023
2 min

Det kan være en ensom kamp at være den, der kæmper for at sikre datakvalitet og en sund datakultur i en organisation.

Det mener Søren Ephraim Lindbo, og derfor står den 48-årige selvstændige konsulent bag et nyt netværk for ”de ensomme specialister”, der arbejder med data management og data governance.

”Det handler om at få et forum for ligesindede, hvor man kan dele frustrationer, men også de positive oplevelser, og få konstruktive input til arbejdet med at få styr på og overblik over den data, der flyder gennem systemerne,” forklarer Søren Ephraim Lindbo.

Et fælles løft

I sjov betegner han netværket som en form for sorgbearbejdningsgruppe.

”Der kan være så mange nederlag, når man råber op om at forbedre datakvalitet og procedurer uden at vinde gehør. I et netværk kan man måske løfte hinanden og give hinanden værktøjerne til at overbevise om nødvendigheden af det her arbejde længere oppe i systemet,” forklarer Søren Ephraim Lindbo, der er optimistisk i forhold til fremtiden.

Både finanskrisen og hvidvaskskandalen har nemlig bidraget til, at der er kommet en større erkendelse af vigtigheden af dataprocesser og dokumentationskrav.

I takt med at mængden af data vokser, ser han også et fremtidigt behov for at skabe en god kultur for at styre den data, man har. Og det er noget af det, han håber, man blandt andet kan arbejde på i netværket.

”Det etiske perspektiv og det tekniske setup skal spille sammen. Du kan få teknik til at gøre, lige hvad du vil, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man bør gøre det,” siger Søren Ephraim Lindbo.

Men derudover understreger han, at det er netværksmedlemmerne, der bestemmer, hvilke temaer man skal beskæftige sig med til møderne, ligesom han også peger på muligheden for at få eksterne oplægsholdere til at bidrage med indsigter.

Læs mere her

”Det etiske perspektiv og det tekniske setup skal spille sammen. Du kan få teknik til at gøre, lige hvad du vil, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man bør gøre det,” siger Søren Ephraim Lindbo. Foto: Carsten Andersen

Seneste nyt