Menu luk

Danske Bank-medarbejdere hjælper socialt udsatte

Danske Bank har indgået et to-årigt samarbejde med Blå Kors Danmark. Aftalen skal ifølge Nicoline Weih, som er chef for bankens program for frivilligt arbejde, gøre det lettere for bankens medarbejdere at tilbyde frivilligt arbejde på Blå Kors’ centre over hele landet.

13. apr. 2021
4 min

Børn, hjemløse, misbrugere og socialt udsatte familier. Det er nogle af de grupper, som Danske Bank-medarbejdere i fremtiden lettere kan hjælpe efter Danske Bank har doneret knap en million kroner til et to-årigt samarbejde med den sociale hjælpeorganisation, Blå Kors Danmark.

Samarbejdsaftalen er en del af bankens medarbejderprogram Time to Give, der en dag om året giver de ansatte betalt fri til at udøve frivilligt arbejde. Samarbejdet med Blå Kors Danmark skal ifølge Nicoline Weih, som er chef for bankens program for frivilligt arbejde, gøre det lettere for bankens medarbejdere at tilbyde frivilligt arbejde på Blå Kors’ centre over hele landet.

Blå Kors har primært brug for medarbejdere med en finansiel baggrund, som kan holde workshops for centrenes brugere om privatøkonomi, herunder budgetplanlægning og afvikling af gæld. Men der er ifølge Nicoline Weih også mulighed for at arbejde som frivillig i centrenes suppekøkkener, genbrugsbutikker eller fx lave aktiviteter for hjemløse på Blå Kors’ væresteder, og interessen er stor, fortæller hun.

”Jeg har allerede fået tilkendegivelser fra folk i banken, som gerne vil høre mere om projektet. Vi går alle sammen og venter på, hvornår hvad åbner op. Men der har virkeligt været stor opmærksomhed omkring projektet, som også har trukket overskrifter i Danske Bank. Så jeg er ikke nervøs for, at vi ikke finder de frivillige, vi skal bruge”, siger Nicoline Weih.

Fakta om Time to Give

Time to Give blev lanceret i februar 2019. Det første år havde Danske Bank flere end 2.000 frivillige på verdensplan. I 2020 har banken haft lidt over 1.000 frivillige, hvilket ifølge banken skyldes corona. Fx har alle aktiviteter i Indien været lukket ned, da de har haft husarrest.

 

Stolt over at bidrage

Ifølge Nicoline Weih er det de positive erfaringer fra et pilotprojekt med bankens medarbejdere og Blå Kors’ centre i Aars, Kolding og Taastrup, som danner baggrund for den nye aftale med den sociale hjælpeorganisation.

Carsten Rose, filialdirektør i Danske Bank i Taastrup, og Thomas Maigaard, filialdirektør i Danske Bank i Aalborg, har været tilknyttet pilotprojektet siden dets opstart i 2019. De har begge erfaring med frivilligt arbejde fra sportsklubber og tøvede ikke med at gå ind i projektet sammen med flere af deres medarbejdere.

De har afholdt flere workshops om budgetplanlægning, privatøkonomi og afbetaling af gæld til brugere på Blå Kors’ misbrugscenter i Taastrup og ”Barnets Blå Hus” i Aars og er begge blevet mødt med en stor taknemmelighed og imødekommenhed både fra brugerne og de ansatte på centrene, som også arbejder som frivillige.

”Du får nogle rigtig positive tilbagemeldinger. En workshop redder ikke i sig selv folks økonomi, men det kan være med til at sætte en streg i sandet og kigge fremad. Så jeg går derfra med positiv energi og en faglig stolthed over, at jeg har noget, jeg kan bidrage med,” siger Carsten Rose, filialdirektør i Danske Bank i Taastrup.

”Jeg synes det er meget meningsfuldt, at vi kan give vejledning og inspiration til folk, hvor økonomien ikke nødvendigvis har været førsteprioritet, om at tage hånd om deres økonomiske situation, så de forhåbentligt oplever, at de rent økonomisk kommer et bedre sted hen, end hvor de var,” siger Thomas Maigaard, filialdirektør i Danske Bank i Aalborg.


Det giver ekstra energi

Thomas Maigaard og Carsten Rose glæder sig over, at Danske Bank nu har indgået et partnerskab med Blå Kors om at rulle projektet nu ud i hele landet. De føler, at projektet har udvide deres horisont, og vil begge gerne fortsætte som frivillige i Blå Kors.

”Det er enormt positivt at kunne give noget tilbage til det samfund, vi er en del af. Det giver noget energi, og det er spændende at møde mennesker i en anden sammenhæng, end vi normalvis gør”, siger Thomas Maigaard, filialdirektør i Danske Bank i Aalborg.

”Du kommer også af med nogle fordomme omkring folk. Du finder også ud af, at det er ganske almindelige mennesker, som uheldigvis har fået et misbrug, som de så arbejder for at komme ud af. Så du får den fornemmelse af, at det kan ske for alle” siger Carsten Rose, filialdirektør i Danske Bank i Taastrup.

 

 

Fakta om Blå Kors Danmark

­Blå Kors Danmark har 14 bo- og behandlingstilbud, 11 væresteder, 7 børnestøttecentre, 1 telefonrådgivning, 23 familienetværk og 5-10 sommer-og julelejre. Derudover 33 TUBA-afdelinger, der tilbyder gratis rådgivning til unge, der er børn af alkohol- og stofmisbrugere.

Seneste nyt