Menu luk

FAQ om a-kassen og dit medlemskab

Find svar på de mest almindelige spørgsmål om dagpenge, medlemskab og andre populære emner.

Dagpenge

Hvornår kan jeg få dagpengeret?

Du har ret til dagpenge hvis du kan sætte flueben ved de to betingelser her:

  • Du har været medlem af en a-kasse i mindst et år
  • Som fuldtidsforsikret har du haft en samlet indkomst på 238.512 kr. (2020-tal) inden for de sidste tre år. Vi må max. tælle 19.876 kr./md.(2020-tal), når vi ser på din indkomst. Det vil sige, at det tager mindst et år, før du har optjent dagpengeret.
    Som deltidsforsikret skal du have haft en samlet indkomst på 159.012 kr. (2020-tal) inden for de sidste tre år. Vi må max. tælle 13.251 kr./md.(2020-tal), når vi kigger på din indkomst. Det vil sige, at det tager mindst et år, før du har optjent dagpengeret

Vi tæller kun den indkomst du har haft, mens du har været medlem af en a-kasse – uanset om du er fuld- og deltidsforsikret.

Hvor meget kan jeg få i dagpenge?

Dagpengesatsen afhænger af, om du er fuld- eller deltidsforsikret og af din tidligere løn. Som fuldtidsforsikret kan du få 90 % af din tidligere løn udbetalt i dagpenge – dog max 19.083 kr. om måneden før skat (2020-tal).

Se de aktuelle satser

Lønsikring

Hvad koster det?

Finansforbundets A-kasse har medlemskabet, der passer til dit arbejdsliv. Du kan enten vælge en deltids- eller fuldtidsforsikring – og efterlønsordningen. Finansforbundets A-kasse er en del af FTFa.

Se den aktuelle kontingentpris på FTFa's hjemmeside

Tilmelder du dit kontingent til Betalingsservice, slipper du for et administrationsgebyr på 25 kr., hver gang du betaler.

Efterløn

Må jeg arbejde ved siden af efterlønnen?

Du må gerne arbejde, samtidig med at du får efterløn. De timer, du arbejder, bliver trukket fra i udbetalingen af din efterløn.

Du kan også lave frivilligt arbejde, uden at det får konsekvenser for din efterløn. Det er blot vigtigt, at du kontakter os, hvis du arbejder frivilligt eller overvejer det.

Læs mere om arbejde og efterløn på FTFa's hjemmeside

Hvad skal jeg gøre for at gå på efterløn?

Når du når din efterlønsalder, sender Finansforbundets A-kasse – en del af FTFa et efterlønsbevis til dig. Når du ønsker at gå på efterløn, skal du bruge dette link

Du skal senest søge om efterløn på dagen, hvor du vil gå på efterløn – men vi anbefaler, at du sender ansøgningen et par uger inden. Herefter samler vi dine oplysninger om løn og pension fra e-indkomstregistret, og så får du et godkendelsesbrev med din efterlønssats og andre praktiske informationer.


Læs mere om overgang til efterløn på FTFas hjemmeside

Feriedagpenge

Feriedagpenge

Du søger om feriedagpenge på Tast Selv, uanset om du er ledig eller i arbejde.

Søg om feriedagpenge


Søg feriedagpenge i Tast selv:

Hvis du er ledig, er det vigtigt at:

  • Du først bruger de feriedage og feriepenge, du har optjent hos din tidligere arbejdsgiver, før du søger om feriedagpenge.
  • Du giver jobcentret besked 14 dage før, du holder ferie. Finansforbundets A-kasse får automatisk besked fra jobcentret, når du holder ferie. Derfor behøver du ikke at kontakte os om din ferieperiode.

Barselsdagpenge

Barselsdagpenge

Du vil normalt kunne gå på barselsorlov fire uger før, du har termin. Hvis du er ledig, skal du kontakte Finansforbundets A-kasse senest fire uger før din termin.


Finansforbundets A-kasse sørger for at give Udbetaling Danmark besked om, at du skal have barselsdagpenge. Herefter vil du blive kontaktet af Udbetaling Danmark, som står for udbetalingen af barselsdagpenge.

A-kasse hele døgnet

Har du brug for at sende en besked eller et dokument, er Finansforbundets A-kasses selvbetjeningsside Tast Selv åben hele døgnet. Det er også på Tast Selv, at du kan finde alle breve og beskeder, som du har fået igennem din tid som medlem.

Tast Selv er din personlige side, og du skal derfor bruge NemID for at logge på. Vi sender dig en SMS eller mail, når du har ny post i Tast Selv. Det er derfor vigtigt, at dine kontaktoplysninger står korrekt.

Login på Tast Selv

Kontakt Finansforbundets a-kasse - en del af FTFa

70 13 13 12

Susanne Ilsøe

Telefon 32 66 14 50
si@finansforbundet.dk

Høgni Weihe

Telefon 32 66 14 49
Mobil 53 60 06 80
hwe@finansforbundet.dk

Bliv medlem af Finansforbundets a-kasse - en del af FTFa

Er du medlem af en anden a-kasse, kan du nemt skifte til Finansforbundets a-kasse. Vi overfører dine rettigheder og lukker samtidig dit medlemskab i din nuværende a-kasse for dig. Hvis du allerede er medlem af FTFa, er du automatisk med i Finansforbundets a-kasse.

Bliv medlem