Menu luk

Professionel visuel facilitering - 2 dage (22. april og 19. maj)

Tidspunkt
22. apr 2021, 9.00 - 11.00
Format
Online
Afholdelsessted
Online
tilmeldingsfrist
15. april 2021
Pris
750,00 kr.
Målgruppe
It-ansatte
Åben
2 2

Lær hvordan du visualiserer data, skaber overblik over komplekse problemstillinger, og hvordan du kan bruge visualisering som et tænke- og samarbejdsredskab. Kursusforløbet kombinerer instruktionsvideoer med et kick-off møde og en dag med live-streamet undervisning og feedback samt hjemmeopgaver, som bliver formuleret sammen med underviseren.

Kurset holdes i Teams. Ved tilmelding giver du samtykke til, at Dansk IT, underviser og øvrige deltagere må se dit navn i Teams-mødet. Kurset holdes kl. 9-16 alle tre dage.

Dit udbytte af kurset:

 • Du lærer, hvad visualisering er, og hvordan du vækker interesse og åbner for dialog med stærke visualiseringer.
 • Du lærer, hvordan du koder informationer ind i dine visualiseringer i f.eks. teammøder, workshops osv.

For at kunne bruge visualisering som et naturligt arbejdsredskab – hvad enten du er UX-designer, softwareudvikler, eller du arbejder med kommunikation – skal du vide noget om materialer og teknikker, meningsgivende komposition, grundlæggende genrer og simple motiver, som du kan anvende til at kode informationer ind i dine visualiseringer.

Dette kursus kombinerer optaget og live undervisning med praktiske opgaver og personlig individuel feedback, der har til formål at hjælpe dig med at træne og blive bedre til visuel facilitering.

Du vil lære at bruge visualisering som et tænke- og kommunikationsredskab på lige fod med skrift og tale blandt andet, fordi visualisering er en ufravigelig del af moderne designprocesser. Derudover er det på mange områder det bedste redskab til at organisere og udfolde komplekse informationer.

Du kan ikke lære at spille guitar på 3 timer. Ligeledes kan du heller ikke bliver nogen dygtig visuel facilitator uden at øve dig. Undervisningen lægger derfor vægt på at introducere en række grundøvelser og bygge bro til din hverdag med mere komplicerede opgaver, som har stor værdi for dit arbejde. Dette er den bedste motivation for at øve sig de næste 100 timer.

Kurset dækker områderne:

 • Visuel facilitering og praktisk anvendelse for hurtig datavisualisering.
 • Gode materialer og korrekt anvendelse.
 • Visuel grammatik – de grundlæggende semantiske regler for de mest almindelige visualiseringsgenrer.
 • Træning af grundformer i 2D og 3D.
 • Hvordan anvendes rammer, pile, talebobler mm. til at indlejre informationer i en visualisering?
 • Visualisering, som specifikt understøtter overblik og divergent tænkning.
 • Handlinger, aktører og følelser – hvor hører de hjemme i professionel visualisering? Og hvad bidrager de med?
 • Lettering – sådan skriver du stort, læseligt og ensartet på store formater.
 • Teori og teknik omkring forskellige typer af skygger.
 • Sådan anvendes farver til at kode data eller støtte læsning/forståelse.
 • Tre uundværlige typer af kontrast, som giver et professionelt udtryk til dine visualiseringer.

Undervisningsform

Kurset sættes i gang med et kick-off møde den 22. april fra kl. 9-11. Her gennemgås kursusforløbet samt ideer til individuelle træningsopgaver.

Du vil modtage en bog og et sæt tuscher før kursusstart. Derudover får du senere adgang til en række videoer, der gennemgår teori og teknikker fra bogen samt introducerer en lang række grundlæggende øvelser, som du kan lave i dit eget tempo.

I de ca. fire uger mellem kick-off og live-dagen med feedbacksession træner du at anvende de introducerede teknikker i en individuel opgave med relevans for dit arbejde. Med opgaven træner du at bruge alt det grundlæggende, du har lært, og bruge det i mere komplekse visualiseringer. Det kan f.eks. være et årshjul, et onboarding-forløb eller en analyse af en kunderejse.

Den sidste kursusdag afholdes som et live streamet møde den 19. maj fra kl. 9-15. Her har du bl.a. mulighed for at præsentere dine skitser, få individuel feedback på dine værker og udviklingsområder samt at lære fra dine medkursisters erfaringer og feedback.

Du får adgang til kursets e-læringsmaterialer under kick-off mødet. Du har adgang til materialet i 3 uger. Grundlæggende instruktioner er derudover offentligt tilgængeligt på Youtube. Ligeledes har du adgang til et øvelokale for tidligere kursister på Facebook.

OBS: Vi benytter Microsoft Teams til afvikling af de to møder. Ved tilmelding, giver du samtykke til, at Dansk IT, underviser og øvrige deltagere må se dit navn i Teams-møderne.

Underviser

Mie Nørgaard er Ph.D. i Human-Centered Design og specialist i at bruge hurtige skitsemetoder til at booste menneskers tænkning i design- og udviklingssammenhæng. Mie bruger blandt andet sine skitseringsevner til at visualisere kompleksiteten i servicedesign og forretningsplaner i samarbejde med sine kunder. Andre gange bruger hun visualisering til at drive dialog, analyse og ideudvikling på co-creation workshops.

Dette kursus udbydes i samarbejde med Dansk IT, Danmarks største uafhængige forening for it-professionelle og it-brugere.

Vi gør opmærksom på, at navn, mailoplysninger, titel og virksomhedsnavn på alle tilmeldte til dette kursus vil blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for deres afvikling af kurset. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

Praktisk info

Sted: Online
Dato: Kursusforløbet består af to onlinemøder, der afholdes den 22. april 2021 og den 19. maj 2021 Tidspunkt:
Dag 1: Kl. 9-11
Dag 2: Kl. 9-15

Kontakt kursusadministrator

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund