13-11-2018 | Birgitte Aabo , baa@finansforbundet.dk  

Rollen som tillidsmand faldt soldaten naturlig

MÅNEDENS PORTRÆT: ”Der er ingen, der bogstaveligt skyder efter os her i banken.” Lars Kofoed Hansen er godt tilfreds med det bytte, han gjorde, da han i 2015 forlod Forsvaret og blev ansat i Danske Bank, hvor han hurtigt blev tillidsmand af gavn og siden også af navn.

Fire gange var Lars Kofoed Hansen udsendt, før han fik nok. I Bosnien, to gange i Afghanistan og en gang i Irak. Det rakte, og han besluttede sig for at søge et mere fredeligt job.

"Det var lidt tilfældigt, at jeg søgte i Danske Bank. Jeg var i en Facebook-gruppe med andre tidligere udsendte, lige efter jeg var kommet hjem fra udsendelse i Irak. En af de andre fortalte, at man manglede én med nøjagtig mine kompetencer i banken. Jeg søgte og fik endda tilbudt en højere løn, end jeg havde bedt om."

Så var der ikke meget at være i tvivl om, og den tidligere efterretningsanalytiker og overkonstabel af første grad har lige siden været godt tilfreds med byttet. Han arbejder i dag med hvidvask og holde øje med erhvervskunder som AML-specialist i Høje Taastrup.

"Der er ikke nogen, der i bogstavelig forstand skyder efter os her i banken. Det er et roligere og forholdsvis forudsigeligt liv, hvor jeg nogenlunde ved, hvad jeg skal på kontoret. Desuden er det fleksibelt, i modsætning til i Forsvaret. Det nyder jeg meget og gør flittigt brug af," siger Lars Kofoed Hansen, hvis kone også arbejder i banken.

Tillidsmand før han var det

Allerede inden, han blev ansat, havde Lars Kofoed Hansen sat sig ind i overenskomsten, som en del af sin forberedelse før ansættelsessamtalen. Det faldt ham naturligt som en del af grundig forberedelse og betød også, at han efter ansættelsen havde nemt ved at hjælpe kolleger – en rolle han er vant til fra Forsvaret, hvor han var talsmand for sin deling:

"Jeg fik på en måde funktion som en tillidsmand, uden at være det. Derfor lagde jeg også billet ind med det samme, da der blev en ledig tillidsmandspost," fortæller han, der har været tillidsmand siden marts.

I den mellemliggende periode har han især været udfordret af en fyring, der skulle foregå over telefon. Men han fik den nødvendige assistance af sine tillidsmandskolleger. Også i andre situationer trækker han på dem, for selv om han er inde i overenskomsten, kan han ikke svare på alt.

"Jeg kan godt lide at opklare spørgsmål og hjælpe kolleger på den måde. Hvis det er noget, jeg ikke ved, siger jeg til dem, at jeg lige skal grave ned i det først. Det har ikke været noget problem, men jeg glæder mig til at gå i gang med tillidsmandsuddannelsen inden længe. Den har jeg hørt meget godt om."