27-09-2017 | Rasmus Eiby Andersen , rea@finansforbundet.dk  

Byd robotterne velkomne

Vi skal byde robotterne velkomne og omfavne dem som den hjælp, de er, lød det fra Kasper Skovgaard Pedersen fra Kreds Nordea, da han indtog talerstolen på Finansforbundets landsmødet.

​"Vi skal omfavne robotterne som den hjælp, de er. Robotterne stjæler ikke alle vores job, men de hjælper os faktisk med at udføre dem", sagde Kasper Skovgaard Pedersen fra Kreds Nordea, da landsmødet debatterede digitaliseringens indflydelse på sektoren.

Kasper Skovgaard Pedersen kan godt frygte, at robotterne får nogle job til at forsvinde, men de kan også give medarbejderne et bedre arbejdsliv. Samtidig kan der skabes job, og hertil kommer han med en opfordring om, at Finansforbundet skal være med til at finde ud af hvilke, der er tale om.

"Vi skal arbejde målrettet med de muligheder, som digitaliseringen giver os. Så derfor, byd robotterne velkomne", sagde han..

Den generelle stemning i debatten var, at digitaliseringen skal bydes velkommen fremfor, at man ser den som et skrækscenarie. Men flere pointerede også, at man bliver nødt til at kigge på etikken omkring det.

Dette bakkede næstformand Michael Budolfsen også op om i sin afsluttende bemærkning, hvor han blandt andet understregede, at chatbotternes indtog skaber en nødvendighed for, at kunderne får mulighed for at vælge, om de vil tale med en robot eller et menneske.