25-09-2019 | Birgitte Aabo , baa@finansforbundet.dk  

Bidrager til at flytte trivsel

Hvordan har kollegerne det? Opmærksomhed fra tillidsmanden kan være med til at sikre god trivsel på arbejdspladsen

"Det er små ting, som gør en forskel. Som at alle siger godmorgen til hinanden, at man tilbyder at hente en kop kaffe til nogen, eller at man roser hinanden ind imellem. Det betyder meget for trivslen".

 36-årige Daniel Skovgaard, som netop er blevet genvalgt som tillidsmand for anden gang i Nykredit, arbejder aktivt for god trivsel på sin arbejdsplads - og har mærket en effekt af det.

 "Jeg føler, at jeg bidrager med noget i forhold til mine kollegers arbejdsglæde. Jeg snakker med vores nærmeste chef om, hvordan vi alle får det bedst muligt, og prøver også at være opmærksom på, om nogen virker pressede – så spørger jeg til det og tilbyder min hjælp. Det bliver altid godt modtaget, kollegerne er glade for, at jeg viser dem interesse og omsorg".

 Mere blå end tidligere

Det var netop lysten til at gøre noget for kollegerne og være med til at skabe en god arbejdsdag, der trak i Daniel Skovgaard, da han meldte sig på banen som tillidsmand i 2016. Da var det for en kort periode, som afløser for en tillidsmand, der forlod virksomheden, men det gav ham smag efter mere.

 "Det lød også spændende med tillidsmandsuddannelsen, som jeg havde hørt meget godt om på forhånd, og som levede op til forventningerne. At det samtidig har givet mig en større indsigt og en bred social kontaktflade rundt i hele organisationen, er også et stort plus", siger Daniel Skovgaard og erklærer sig "mere blå end tidligere".

 "Det er et udtryk, vi bruger om at være dedikeret og optaget af Nykredit. Arbejdet som tillidsmand har skærpet den følelse hos mig".

 Tillidsmanden sparrer meget med sin kredsbestyrelse, og oplever det i det hele taget som meningsfuldt og spændende at være tillidsmand, et hverv han passer ved siden af sit job som mæglerfaglig konsulent.

 "Jeg er oprindeligt uddannet ejendomsmægler, så jeg har også prøvet at arbejde på de åbne jagtmarker, hvor ingen er organiseret. At være det, og være med til at sikre gode vilkår, er meget givende".