Agil kravhåndtering i komplekse projekter

Finansforbundet, Applebys Plads 5, 1411 København K
Dato: 25. maj 2020 kl. 09:00 til 26. maj 2020 kl. 17:00
Pris: 1.150,00 kr.
Ledige pladser: 18
Tilmeldingsfrist: 08.05.2020

2-dages kursus som har fokus på kravstyring og kravmodellering, der kan bruges i forskellige softwareprojektmiljøer. Du lærer bl.a. hvilke kravteknikker, der gør dig i stand til at håndtere krav og de daglige udfordringer i projekter. Efter gennemført kursus ved du bl.a. hvordan krav formaliseres, hvilke kravteknikker vi skal anvende i projektet, og hvordan vi bedst muligt sikrer gennemsigtighed i og ud af projektet.

Kurset inddrager dine erfaringer fra organisationen og sætter dig i stand til at vælge og anvende forskellige kravteknikker, der hjælper med at håndtere de daglige udfordringer i aktuelle projekter.

På kurset opnår du en bedre forståelse af følgende emner:

 • Kravstyring i relation til anvendte softwareudviklingsmodeller
 • Modellering af softwarekrav
 • Kravteknikker, f.eks. use cases og user stories, hvornår og hvordan?
 • At skrive gode krav

Undervisningsform
På kurset veksler vi mellem oplæg, øvelser og erfaringsudveksling.

Kurset bliver afholdt på dansk. Noget af materialet vil dog være på engelsk.

Program / Kursusindhold
Kurset indeholder følgende elementer:

 • Kravstyring i forskellige softwareudviklingsmiljøer
 • Kravhåndteringsprocessen
 • Modellering af krav med use cases og user stories
 • Detaljering og dokumentation af funktionelle krav
 • Beskrivelse af ikke-funktionelle krav
 • Sporbarhed og ændringshåndtering
 • Samling af tråde, inspiration til eftertanke og næste konkrete skridt for dig

Kurset afholdes fra kl. 9-17 begge dage.

Udbytte
Agile projekter, agil projektledelse og agile kontrakter er både populært og anvendeligt. Og udfordrer bl.a. gængs kravhåndtering. På dette kursus lærer du netop den agile kravhåndtering i komplekse projekter.

Du lærer bl.a. hvilke kravteknikker, der gør dig i stand til at håndtere krav og de daglige udfordringer i projekter. Når kurset er slut, ved du bl.a., hvordan krav skal formaliseres, hvilke kravteknikker vi skal bruge i projektet, og hvordan du bedst muligt sikrer gennemsigtighed i og uden for projektet.

Målgruppe & forudsætninger
Kurset Agil kravhåndtering i komplekse projekter er både for dig, der er ny inden for kravarbejde, og dig med erfaring, som ønsker at udforske, hvordan I bliver endnu bedre til at arbejde struktureret med krav i virksomheden.

Kurset kræver ingen særlige forudsætninger.

Underviser
Kurset Agil kravhåndtering i komplekse projekter bliver undervist af Henrik Sternberg, der har agil procesforbedring som speciale.
Henrik har arbejdet som metodespecialist, kravekspert og forbedringskonsulent i mere end 20 år med fokus på implementering, forbedring og organisatorisk forankring af sunde praktikker til innovation og governance, særligt med et iterativt og agilt udgangspunkt.

Dette kursus udbydes i samarbejde med DANSK IT, Danmarks største uafhængige forening for it-professionelle og it-brugere.

Vi gør opmærksom på, at navn, mailoplysninger, titel og virksomhedsnavn på alle tilmeldte til dette arrangement vil blive videregivet til underviser, kursusudbyder og konferencested til brug for deres afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

Henrik Sternberg

Tilbage

Kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål

Lisa Maria Dalby

Kursusadministrator

Work Life Investment


Tlf. 32 66 14 10

Send e-mail