Sommerskole 2019 - Strategisk kompetenceudvikling i nye tider

Finansforbundet, Applebys Plads 5, 1411 København K
Dato: 12. august 2019 kl. 09:00 til 16. august 2019 kl. 17:00
Pris: 7.000,00 kr.
Ledige pladser: 19
Tilmeldingsfrist: 29.07.2019

Strategisk kompetenceudvikling i nye tider

Arbejder du med HR eller ledelse, og ønsker du at blive bedre til at arbejde med analyse af kompetencebehov og implementering af strategisk kompetenceudvikling, så er dette forløb noget for dig.

Kurset udstyrer dig med teorier og modeller, der gør det muligt at analysere og udvikle kompetenceudvikling og læringsstrategier på individuelt, gruppe og organisatorisk niveau (operationel, taktisk og strategisk kompetenceudvikling).

Du får mulighed for at arbejde med konkrete kompetenceproblemstillinger i egen organisation med udgangspunkt i de overordnede udviklingstrends i sektoren, bl.a.:

  • Nye kompetencetyper inden for finansiel faglighed (rådgivning, compliance og forretningsudvikling/fintech)
  • Nye kompetencetyper i relation til indførsel af robotter og kunstig intelligens
  • Læringsstrategier med fokus på organisationens læringsberedskab, praksisfælleskaber og dynamiske kapabiliteter
  • Design af det fysiske rum for effektiv opgaveløsning og samarbejde (office space design)
  • Indførsel af HR-redskaber baseret på kunstig intelligens i HR-funktionen

Udbytte

Du bliver klogere på:

  • udviklingstrends på det finansielle arbejdsmarked (kompetencetyper, jobfunktioner, læringsmetoder og organiseringsmodeller)
  • relevante kompetence- og læringsteorier
  • principper for indretning af det fysiske rum for effektiv opgaveløsning og samarbejde
  • konkrete værktøjer til at afdække kompetenceudviklingsbehov og gennemføre succesfuld implementering af strategisk kompetenceudvikling
  • præsentation af konkrete forslag til kompetenceudvikling, der imødekommer strategiske behov i din egen organisation

Baggrund

Den finansielle sektor blev før alle andre påvirket af digitaliseringen af samfundet og den disruption, det har skabt i relationerne mellem kunder og leverandører. Hurtigere og billigere datakraft har gjort det muligt at bringe nye forretningsmodeller ind i branchen og ud til slutbrugerne. Lovgivningsinitiativer som PSD2 skærper konkurrencen mellem aktørerne. Nye platformsbaserede forretningsmodeller udfordrer de eksisterende organisationer. Nye fysiske og virtuelle rammer ændrer måden, der samarbejdes på i virksomheder. Og endelig forventes robotter og kunstig intelligens at blive væsentlige konkurrenceparameter.

Arbejdsmarkedet ændrer karakter, i takt med at nye jobfunktioner vokser frem, og en række andre funktioner og opgaver bliver overflødige og bortfalder. Alt i alt synes kompetencekravene i de finansielle virksomheder at udvikle sig langt hurtigere end organisk kompetenceudvikling kan honorere.

Kurset tager udgangspunkt i denne konstatering: Hvordan udvikler det finansielle arbejdsmarked sig i øjeblikket? Hvilke kompetencer og jobfunktioner er særlig udsatte? Hvordan kan vi arbejde systematisk og målrettet med at rekruttere relevante specialister og samtidig kompetenceudvikle medarbejdere, så de bliver i stand til at håndtere de nye krav?

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til HR-medarbejdere, chefer, tillidsfolk, projektledere og andre, der ønsker at blive bedre til at analysere kompetencebehov og implementere strategisk kompetenceudvikling i lyset af den accelererede udvikling i finanssektoren.

Underviserteam

Lektor, Ph.d., Magnus Larsson, Institut for Organisation, CBS

Seniorkonsulent Jonas Kold Dhyrbye, Finansforbundet

Direktør, Ph.d. Steffen Löfvall, cph:learning og ekstern lektor, CBS

Relevante danske og udenlandske oplægsholdere med praktisk viden om de kompetencemæssige og teknologiske forandringer i den finansielle sektor.

Tid og sted

12. – 16.  august 2019

Mandag 9-17
Tirsdag 9-17
Onsdag 9-17
Torsdag 9-20 (inkl. middag i Finansforbundet)
Fredag 9-16

Pris

Medlemspris: 7.000 kr.
Kursusgebyret dækker undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning.

Sommerskolen er uden overnatning.

Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement vil blive videregivet til underviser, kursusudbyder og konferencested til brug for deres afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.


 

Foredragsholder

Magnus Larsson

Foredragsholder

Jonas Kold Dhyrbye

Foredragsholder

Steffen Löfvall

Tilbage

Kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål

Lisa Maria Dalby

Kursusadministrator

Work Life Investment


Tlf. 32 66 14 10

Send e-mail