Ny viden på en time - Selvledelse og organisering

Finansforbundet, Applebys Plads 5, 1411 København K
Dato: 22. maj 2019 kl. 08:00 til 22. maj 2019 kl. 09:00
Pris: 0,00 kr.
Ledige pladser: 28
Tilmeldingsfrist: 07.05.2019

Morgenmøde: Selvledelse – hvad betyder det egentlig? At man skal lede sig selv? At den eneste, som virkelig ved noget om, hvordan arbejdet bedst udføres, er medarbejderen selv? At ledelsen kan beskæftige sig med andre opgaver end direkte ledelse? Debatten om selvledelse er temmelig polariseret: På den ene side ses selvledelse som noget nær et vidundermiddel, der løser alle udfordringer med svigtende motivation og produktivitet. På den anden side som en potentiel udbytning af medarbejderne med udbrændthed og uretfærdighed til følge. Så enkelt er det dog ikke. Man kan ikke sige, at selvledelse enten er godt eller skidt. Det er ikke et spørgsmål om blot at lade medarbejderne passe sig selv eller at presse individet til at brænde utøjlet for virksomhedens skyld. Selvledelse som en ledelsesteknologi er hverken mirakelledelse eller udbytningsteknologi.

Dette foredrag tager afsæt i, at medarbejdere i stigende grad forventes, kræver og afkræves at tage ledelse på sig i form af mere selvledelse. Det kommer til at handle om, hvordan man kan begribe arbejdets organisering og de udfordringer, virksomheden står over for, når mange skal være selvledende på en gang. I foredraget er fokus flyttet fra en hverdagsforståelse af selvledelse til at udforske de organisatoriske konsekvenser af, at mange skal arbejde selvledende sammen.

 

Foredragsholder

Pia Bramming er lektor, Ph.d. og afdelingsleder i Afdeling for uddannelsesvidenskab, på Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Århus Universitet. Pia forsker i kompetence, selvledende organisering og trivsel. Bogen ”Selvledende Organisering” udkommer i foråret 2019 på forlaget Nyt fra Samfundsvidenskaberne.

 

Program:

Kl. 7.30 - 8.00 Morgenmad og kaffe

Kl. 8.00 Arrangementet begynder

Kl. 9.00 Tak for i dag

Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement vil blive videregivet til underviser, kursusudbyder og konferencested til brug for deres afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

 

Foredragsholder

Pia Bramming

Tilbage

Kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål

Sanne Krog Lund

Administrator

Work Life Investment


Tlf. 32 66 14 05

Send e-mail