13-11-2013    

Brev til DR vedr. "Skattely"

Se Jyske Bank Kreds' åbne brev af 12. november 2013 til Danmarks Radio i forbindelse med DR's udsendelse "Skattely" herunder.

DR Dokumentars serie om ”skattely”.

I DR’s serie om ”Skattely” benyttede DR i afsnit 3 knap 10 minutters sammenklip af, mig bekendt, ca. 11 timers skjulte optagelser.

DR valgte i udsendelsen at lade en ’fortæller’ berette om, hvad journalisten og Jyske Banks medarbejder drøftede og underbyggede beretningen med flere korte klip af Jyske Banks medarbejder. Som seer kan man således ikke afgøre, om Jyske Banks medarbejder responderer på spørgsmål fra journalisten eller ej, da klippene er taget ud af konteksten.

På denne måde er det lykkedes DR at fremstille Jyske Banks medarbejder på en kritisabel måde. Dette er et overgreb, som jeg vil sidestille med psykisk voldtægt.
Som formand for den faglige personaleforening i Jyske Bank ’Jyske Bank Kreds’ er det mig magtpåliggende at varetage medarbejdernes interesser og jeg vil derfor opfordre DR til at fremlægge de 11 timers råbånd fra de skjulte optagelser, således at det er muligt at danne sig et reelt billede af, hvilken rådgivning DR’s journalist faktisk har fået af Jyske Banks medarbejder.

DR kan næppe gemme sig bag kildebeskyttelse, da kilden til programmet jo er afsløret og blevet udstillet i programmet.

Venlig hilsen Haggai Kunisch

 Download brevet her.