19-05-2015

Afskedigelser i BRF

”Det er ikke godt nok!” Sådan siger formanden for Jyske Bank Kreds Haggai Kunisch om de fyringer og omplacering af en række medarbejdere, som har ramt BRF Kredit i dag.

​Han siger samtidig, at det er meget svært at forstå, at der sker reducering af medarbejdere et sted, hvor vi ved at der i forvejen arbejdes rigtig meget over.

Det er altid en personlig sorg at sige farvel til gode kolleger. Det er trist at se at fokus på øget bundlinje, fører til reducering af en af vores allervigtigste ressourcer – nemlig medarbejderne.

I forbindelse med afskedigelserne har Jyske Bank Kreds forhandlet hjem, at der udover de gældende regler i funktionærloven og overenskomsten, er noget ekstra til dem, som vi desværre må sige farvel til:

• Uddannelsespulje på 20.000 kr. til hver, som administreres af kredsen
• AS3 outplacementforløb (afklaring og hjælp til at komme videre i arbejdslivet)
• Som udgangspunkt fritstilling
• En uges ferie på feriekort (ferie kan kræves afholdt i fritstillingsperioden)

Du kan læse mere om aftalen om afbødeforanstaltninger på Jyskebankkreds.dk under ”for medlemmer”.

Til sidst gør formanden opmærksom på, at vi i Jyske Bank Kreds er bekymrede for de medarbejdere der er tilbage, og som sandsynligvis vil mærke et øget pres – både i forhold til fremtidigt job i Jyske Bank koncernen – og konkret i forhold til øget arbejdspres.

Vi opfordrer til, at alt fremtidigt overarbejde registreres, så vi i kredsen har et overblik over den samlede mængde.

Vi opfordrer desuden alle vores medlemmer til at gøre brug af Finansforbundet nye tiltag WORKLIFE INVESTMENT, hvor man kan få et ”arbejdslivstjek”. Du kan læse meget mere om dette på finansforbundet.dk.

Vi ønsker de opsagte alt godt fremover.